Experten: Så döljer du brister i ditt CV – utan att ljuga

Maskera dina brister på ett smart sätt.

Det är inte lätt att veta vad som är relevant att ha med i sitt CV och vad som kan va värt att hoppa över. Experten Michelle Aikman menar att det finns några grundläggande tumregler man kan förhålla sig till och sätt att dölja brister, enligt CNBC.

Det finns inget bäst före-datum
Många kanske har fått höra att erfarenheterna på ens CV inte ska vara äldre än 10 år. Det viktiga är inte hur gamla de är, utan hur relevanta de är till jobbet du ska söka.

Var inte rädd för luckor i CV:t
Om du har luckor i CV:t från någon period då du inte har haft en anställning kanske du är rädd att arbetsgivaren kommer vara skeptisk till din ansökan. Hitta inte på dumma ursäkter utan fyll då ut luckorna med de personliga erfarenheter du har samlat på dig under tiden och framställ dessa på ett professionellt sätt.

Det kan fortfarande vara situationer där du kanske visat på bra och positiva egenskaper som ledaregenskaper, tålamod och ansvar även om det kanske rör sig om mer personliga anledningar.

Var tydlig
I det personliga brevet är det en bra idé att vara extra tydlig med varför du passar för anställningen och förklara eventuella luckor lite närmare. Hoppa över alla onödiga detaljer och ge en klar och tydlig bild.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST