6 annorlunda saker framgångsrika gör på sommaren

Använd dötiden till att komma steget före.

Sommaren är till för att varva ner och även på arbetsplatsen kan tempot vara något lugnare. Men framgångsrika människor ser till att utnyttja sommarmånaderna också, enligt Business Insider och experten Lynn Talor.

Såhär spenderar framgångsrika människor tiden på jobbet under sommaren:

Fortsätt sätta mål
Under sommaren kan det hända att man kommer av sig lite och jobbar mindre strukturellt. Framgångsrika människor låter sig inte förslappas av det sänkta tempot utan behåller sina strukturer och fortsätter sätta upp tydliga mål även under sommaren.

Reflektera över framtiden
När det finns lite tid över kan det vara en god idé att reflektera över framtiden. Då får du en tydligare bild av vad du vill och om du är på rätt väg mot framtida mål.

Spendera mer tid med din chef
Efter att ha satt upp mål och reflekterat över jobbsituationen kan det väcka en hel del tankar och nya idéer. Presentera dessa för din chef under regelbundna avstämningsmöten och brainstorma ihop.

Låt kreativiteten flöda
Om din chef inte har tid för kreativa möten kan du få utlopp för detta på andra sätt. Starta en blogg eller liknande sidoprojekt. Det kan vara ett bra lyft för karriären.

Knyt kontakter
Framgångsrika människor slutar aldrig nätverka. Passa på att boka in luncherna som aldrig blev av eller kombinera resandet med kundbesök som du inte hade tid för.

Slappna av
Även om man försöker gå på högvarv och krama ur det mesta av sin tid är det även viktigt att värdesätta avkoppling. Ta en välförtjänt paus och ladda batterierna.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST