Fotograf: Linkedineditors/Flickr

Lägg 10 minuter på att lära dig de här intervjuknepen - och det kommer gynna dig resten av livet

Här är tipsen som kan hjälpa dig på vägen till drömjobbet.

När du väl har dragit till dig uppmärksamhet med ditt CV är det upp till bevis på arbetsintervjun. Även om du inte har en fallenhet för att sälja in dig själv kan du, med några enkla knep, ändå lyckas göra ett intryck som består om du tränar lite extra.

Här är tipsen som är värda att lägga extra krut på och kan leda till anställningen du drömmer om, enligt Business Insider.

Kom in i rätt sinnesstämning
När nerverna kommer krypande och du räds av tanken att du har allt att förlora är det viktigt att komma in i rätt stämning inför intervjun. Ta det lugnt och tänk positivt. Om du hoppas på framgång och samtidigt kan acceptera att det finns en risk att du blir nekad kan det göra underverk för din prestation.

Stressa inte
Du kanske bara vill få intervjun överstökad men det finns ingen anledning att jäkta. Var inte rädd för obekväma pauser i samtalet utan använd de för att noga tänka igenom dina svar och det du vill förmedla. Då gör du dig själv mer rättvisa.

Tänk på kroppsspråket
Hur du för dig gör en stor skillnad för intrycket. Du vill inte se rädd och osäker ut. Öva på att visa upp ett självsäkert kroppsspråk som ger en övertygande utstrålning.

Inled med en avslappnad dialog
Man behöver inte alltid gå rakt på sak. Lite inledande småsnack kan lätta upp stämningen en del. Börja intervjun på ett avslappnat sätt genom att, till exempel, fråga hur helgen har varit eller referera till någon intressant nyhet kring företaget som du kanske har snappat upp i medier.

Ha koll på lönen
Läs på vad för typ av lön som är rimligt för anställningen innan du går på intervjun. Det är viktigt att veta sitt värde och det gör att du kan känna dig mer självsäker när frågan tas upp. Lämna gärna utrymme för diskussion kring frågan även om du har ett tydligt anspråk.

Du är en tillgång
Genom intervjuns gång är det bra att prata om vad du kan göra för företaget. Visa att du är en resurs av värde och ha med dig det under hela samtalet.

Vad händer sen?
Fråga om anställningsprocessen och vad nästa steg är. Det visar att du är seriös och intresserad av att vara med hela vägen.

Håll kontakten
Om du inte vill bli bortglömd i processen och vill visa fortsatt intresse kan du slänga iväg ett kort mejl och tacka för intervjun. Det behöver inte vara något överdrivet utan kort och trevligt. Då kanske arbetsgivaren lägger dig på minnet lite extra.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST