Här är de smarta investeringarna som riskkapitalisterna älskar just nu

Här investeras de smarta pengarna just nu.

Reklam och e-handel är ute – AI och försäkring är inne. Det visar en studie om var de ”smarta” pengarna investeras just nu.

Hälsa, försäkring och AI, artificiell intelligens, är de hetaste sektorerna för riskkapitalisterna just nu.

Det visare en undersökning som CB Insights gjort bland de 24 vc-bolag i världen som visat bäst avkastning under perioden 2010-2016. 17 av dessa finns att hitta i Menlo Park, Silicon Valley.

Testa VA Insights gratis!

Det här är en artikel från Veckans Affärer Insights - en digital premiumprodukt från Veckans Affärer. Veckans Affärer Insights är ditt nya inspirerande arbetsverktyg. Du som ännu inte är prenumerant kan prova gratis i 30 dagar!

Genom att processa vilka ord dessa bolag använt i samband med sina tidiga investeringar har ett antal trender kunnat utläsas.

De sektorer som ökat mest är försäkring och AI. Försäkring i form av framför allt insurtech, har ökat med hela 2000 procent under perioden och AI med 1000 procent.

Däremot är reklam och sociala media ute. Reklam har minskat med nästan 100 procent och användningen av ”Twitter”, ”Facebook” och ”Instagram” har också minskat.

Studien visar också att bolag inom business intelligence, marketplace och socialt entreprenörskap har fått de mesta pengarna mellan 2010 och 2016. Men även hälsa och välmående har noterat en stor uppgång i antalet affärer, liksom bolag inom matdistribution och nätsäkerhet.

E-handel och förnyelsebar energi har minskat avsevärt.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST