Det här är Sveriges mest innovativa bolag - som alla vill jobba för

Sveriges 10 mest innovativa bolag just nu, där alla vill jobba.

Hammer & Hanborg har för trettonde gången genomfört undersökningen Kommunikatören. 2 810 personer har deltagit i årets undersökning och bland annat svarat frågan om vilken arbetsgivare de anser vara mest innovativ i Sverige idag.

På tio i topp-listan finns både internationella bolag, svenska start-ups och en myndighet.

"Vi har frågat om vilken arbetsgivare som anses vara mest innovativ idag för vi ser att innovationskraften blir en allt viktigare faktor i valet av arbetsplats. Det är mer motiverande med en arbetsgivare som vill något, är i rörelse och där det går att bidra och påverka", säger Christina Hammer, founding Partner Hammer & Hanborg, och fortsätter:

”Det är ett skifte i attityd som sker nu - ju mer vi styrs av värderingar desto viktigare är den bild vi har av en organisation."

"Nu är det definitivt kandidaternas marknad. Vissa yrkeskategorier är oerhört svåra att få tag i. För att locka till sig de bästa medarbetarna är det avgörande att vara en innovativ arbetsgivare."

1. Spotify
"Fokuserar på att tillvarata talangen hos medarbetarna och möter kundernas behov redan innan de förstått att det finns ett behov. Det har gjort att de har kunnat skapa en helt ny bransch. Det är en skön känsla att tänka att den här typen av arbetsplatser faktiskt existerar."

2. IKEA
"En organisation i ständig förändring och förbättring där 'fel' inte existerar. Uppmuntrar initiativ och beslutsförmåga, lyssnar på marknaden och är otroligt duktiga på att ta hand om internt kompetens. Det gör att de kan anpassa sig snabbt. Har en stark företagskultur och lever verkligen sin vision."

3. Google
"Så långt ifrån traditionella arbetsplatser det går att komma. Deras sätt att behandla sina medarbetare är verkligen inspirerande! Fokus ligger inte enbart på arbete utan också på att de ska utvecklas, trivas och vilja jobba kvar. Med det perspektivet är alla medarbetare en stor innovativ potential och det är därför de är så framgångsrika."

4. Klarna
"Smarta, nytänkande, snabbfotade och vågar tänka långt utanför sin bransch."

5. Volvo
"De följer med i den snabba utvecklingen, tar ansvar för människorna i och utanför bilen och har en vision som inkluderar alla i samhället."

6. Vasakronan
"Bolaget går i bräschen för utvecklingen i hela branschen."

7. King
"Helt galna idéer, roliga och oväntade. Jobbar mycket med medarbetarupplevelsen. Frihet, ansvar, delaktighet och kompensation."

8. Doberman
"Arbetar mänskligt, kreativt och inspirerande."

9. Skatteverket
"De har genomfört en förändringsresa med kunden i fokus där medarbetarna fått värde av att vara en del av den."

10. Microsoft
"Fokuserar på självständighet, tillit och distansarbete."

 

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST