Fotograf: Henrik Montgomery/TT

H&M avslöjade just när de öppnar sin helt nya butikskedja i Stockholm

Då öppnar H&M:s helt nya butikskedja Arket i Stockholm.

I höst kommer H&M:s nya butikskedja Arket att öppna sin första butik att öppna i London, och samtidigt lanseras märket online på 18 europeiska marknader.

Nu har H&M avslöjat att den första fysiska butiken öppnar i Stockholm våren 2018. Det framgår av ett pressmeddelande.

Butiken kommer ligga på Biblioteksgatan 9 och kommer sälja kläder, produkter för kök och hem samt även innefatta ett kafé.

Svenska märken i sortimentet är bland andra Tretorn, Nividas, Hestra, Klippan och Iris hantverk. Därtill finns bland annat Adidas, Brio, Clarks, Converse, Duralex, Nike, Peugeot, RM Williams, Reebok och en rad andra varumärken – enligt branschtidningen Habit.

Med Arket vill H&M sikta in sig på ett lite lyxigare segment.

”Riktning och fokus kommer ligga på enkel, tidlös och funktionell design. Det kommer finnas produkter i ett brett spektrum av priser, men i ett något dyrare prissegment än H&M, med tyngdpunkt på material, funktion och passform” säger Karl-Johan Persson.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.