Fotograf: Volvo Cars Press

Volvo-ägaren avslöjade just en enorm satsning i Göteborg – och det är goda nyheter för hela Sverige

Nu storsatsar den kinesiska Volvo Cars-ägaren i Sverige.

Kinesiska Volvo Cars-ägaren storsatsar nu i Sverige.

Bolaget har valt att bygga sitt europeiska innovationscenter i Göteborg, enligt ett pressmeddelande. Fokus kommer ligga på att utveckla elbilar.

”Vi gör ett åtagande om långsiktig investering i Geely Innovation Center in Europe. Genom att dra nytta av kompetensen i Göteborg, speciellt det planerade centret för elektromobilitet på Lindholmen, strävar vi efter att utveckla Geely Innovation Center till en av Europas mest avancerade innovationshubbar”, säger Geelys styrelseordförande Li Shufu.

Geelys nya innovationscenter på Lindholmen kommer att omfatta en fastighetsyta på mellan 70 000 och 80 000 kvadratmeter. Inuti byggnaderna kommer mer än 3 500 personer att jobba.

Det som uppges ha fått Geely att bestämma sig för Göteborg är kompetensen i det västsvenska fordonsklustret. 

Geelys satsning i Göteborg sker genom en avsiktsförklaring och platsen vid Lindholmen innebär att man blir granne med Karlatornet, en av Nordens högsta byggnader som planeras strax bredvid.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.