Fotograf: Evan Vucci

Nu har Trump misslyckats med exakt samma sak två gånger

Det är svårt för Trump att få som han vill.

Den amerikanska republikanska senatens ledare fick vika sig för trycket från en rad egna ledamöter och skjuter nu upp omröstningen om en reform av "Affordable Care Act" (eller Obamacare) till efter 4 juli-helgen, rapporterar bland annat Washinton Post.

Det är alltså den andra gången Trump har misslyckats rösta igenom sin sjukvårdsreform, och tvingats skjuta upp på grund av bristande stöd - den första gången i representanthuset där presidenten och hans regering fick gå tillbaka till rithuset, och nu även i senaten.

Det här reser nya frågor om Republikanernas förmåga att genomdriva ett av sina viktigaste löften, enligt Washington Post. Förseningen innebär bland annat att beslutsfattarna kommer att utsättas för massiva lobbykampanjer under helgen då de reser till sina valkretsar.

I ett försök att få skeptiska republikanska senatorer med på tåget bjöd president Donald Trump in dem till ett möte i Vita huset på tisdagseftermiddagen.

Vid mötet uttrycktes missnöje med vad som uppfattas om en hemlig och tveksam process, men trots viss samstämmighet stod det klart att lagen behöver ändras för att säkra tillräckligt stöd i senaten, enligt Washington Post.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.