Trumps förbud har rört upp känslor i hela världen – nu får det klartecken från USA:s högsta domstol

Presidentens kritiserade reseförbud införs – redan i veckan.

USA:s högsta domstol kommer att tillåta Trump-administrationen att införa sitt 90-dagars inreseförbud för personer från sex mestadels muslimska länder, rapporterar AP.

Vita huset uppger att de kommer införa inreseförbudet i överensstämmelse med högsta domstolens order på torsdag morgon.

"Vi kommer att hålla dem som reser till USA och resebranschen informerade när vi inför förbudet på ett professionellt, organiserat och rättvist sätt", säger Heather Nauert vid utrikesdepartementet i ett uttalande, rapporterar TT.

Högsta domstolen går därmed emot tidigare beslut i lägre instanser som stoppat införandet av inreseförbudet. Beslutet ses som en framgång för president Donald Trump, som förra veckan sade att inreseförbudet kommer att träda i kraft 72 timmar efter att det fått klartecken från domstolen.

Domarna kommer att höra argument i frågan till hösten.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.