Fotograf: Youtube

Spotify kan få oväntad konkurrens – från Tesla

Analytiker kallar det fullkomligt logiskt om Tesla ger sig in i musikstreamingkriget.

Förra veckan sade en talesperson för Tesla till Business Insider att det är viktigt att kunderna kan ”lyssna på musiken de vill höra från vilken källa de vill”. Det satte igång spekulationer om vad grundaren Elon Musk har i kikaren.

Nyhetstjänsten Recode har skrivit med hänvisning till källor att Tesla kan vara på väg att starta en egen konkurrerande tjänst för strömmad musik och att bolaget för samtal med samtliga större skivbolag. Det skulle i så fall bli en direkt konkurrent till svenska Spotify, Apple och Pandora Media.

Enligt en färsk analys från investmentbanken Morgan Stanley vore det logiskt, skriver Business Insider.

Analytikern Adam Jonas bedömer att bilindustrin kommer blöda pengar år 2030. Men påpassliga företag som gör underhållning kan tjäna pengar i framtidens bilvärld med delade, självkörande fordon, enligt analysen. Tesla och andra företag kan utveckla vad han beskriver som ett ”vardagsrum på hjul”.

”De här företagen kan avstå 100 procent av innehållet från företag som Apple, Alphabet, Pandora, Sirius och Netflix”, enligt Adam Jonas.

Resonemanget går ut på att eftersom Tesla äger utformningen av skärmar, högtalare och mjukvaran i bilen kan de enkelt stänga ute konkurrerande tjänster.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST