Vi fick just veta när självkörande Volvos rullar ut på vägarna

Här är Volvo Cars nya samarbete för att gasa in i framtiden.

Fordonssäkerhetsbolaget Autoliv tillsammans med Volvo Cars och Nvidia, som gör produkter för artificiell intelligens och visuell datorteknik, initierar ett samarbete för att utveckla avancerade system och mjukvara till självkörande bilar, enligt ett pressmeddelande.

Autoliv och Volvo Cars kommer tillsammans med Zenuity, det samägda nystartade bolaget för utveckling av mjukvara för bilar, arbeta med Nvidia för att utveckla nästa generations teknologier till självkörande bilar.

Volvo Cars har åtagit sig att ha nivå 4 (enligt SAEs definition) självkörande bilar till försäljning år 2021.

Som en del i överenskommelsen kommer Autoliv, Volvo och Zenuity använda Nvidias dataplattform med artificiell intelligens för bilar som grund för egen avancerad mjukvaruutveckling.

Autoliv, Volvo Cars och Zenuity samarbetar med Nvidia för att utveckla system som kan utnyttja ’deep learning’ – en form av artificiell intelligens – för att känna igen objekt i omgivningen, tolka potentiella hot och navigera säkert. Systemen kan göra medvetna jämförelser av situationer i realtid mot en tillgänglig högdefinierad karta, vilket ger möjlighet att planera en säker rutt, köra längs rutten med precision samt anpassa körningen när förutsättningarna ändras.

”Detta samarbete med NVIDIA placerar Volvo Cars, Autoliv och Zenuity i förgrunden för den snabbt växande marknaden som utvecklar nästa generations autonoma köregenskaper och kommer att skynda på utvecklingen av Volvos egna kommersiellt tillgängliga självkörande bilar”, säger Håkan Samuelsson, vd för Volvo Cars, i en kommentar.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST