Fotograf: Noah Berger

Facebook har en helt ny app på gång

Facebooks nya app riktar sig till en exklusiv skara.

Facebook vill ha ännu mer video, därför släpper de nu sin nya app med fokus på videoproduktion, det meddelade företaget under den årliga videokonferensen VidCon förra veckan.

Den nya videoappen, som ännu inte har ett namn, är en del av Facebook Mentions – appen som för närvarande endast finns tillgänglig för journalister, kändisar och influencers. Det var via Mentions som Facebook lanserade live-video 2015. Existerande Mentions-användare kommer automatiskt att uppdateras till den nya appen när den blir tillgänglig.

Den nya appen, som är planerad att lanserar senare i år, kommer att fokusera på videoproduktion. Bland annat kommer man kunna skapa intros och avslutningar för livesändningar. Det kommer även blir enklare att interagerar med sina följare.

”Det har aldrig funnits en bättre tid att vara innehållsskapare på Facebook,” kommenterar Daniel Danker, product director på Facebook.

”Med Facebook kan vi koppla ihop och skapa en community med dina följare och berätta historier som är sociala, personliga och autentiska.”

Läs Dagensanalys.se för att alltid ha koll på det senaste i din digitala vardag.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST