Fotograf: Dustin/TT

Cristina Stenbeck handplockar VA:s Supertalang som ny vd i Kinnevik

För fem år sedan utsåg vi honom till Supertalang. Nu ska Georgi Ganev styra en av kronjuvelerna i svenskt näringsliv. (Uppdaterad)

Kinnevik har utsett Georgi Ganev till ny vd som tar över vid årsskiftet. Han är i dag vd och koncernchef för Dustin, en börsnoterad it-återförsäljare.

Georgi Ganev kom upp på Kinneviks radarskärm så sent som för en månad sedan, efter att investmentbolaget och dess anlitade headhunters under det senaste halvåret hade utvärderat 13 andra kandidater.

Det var storägaren Cristina Stenbeck själv som föreslog Georgi Ganev under genomgången av externa vd-kandidater, och sedan även ringde honom personligen, enligt styrelseordföranden Tom Boardman.

Ganev är en doldis för många, men inte för VA-läsare med gott minne. År 2012 placerade sig han som nummer tre på Veckans Affärers lista över Sveriges 101 Supertalanger.

Studentföretaget inom tjänster för röstigenkänning tog honom in på Tele2 och Bredbandsbolaget, innan han blev affärsområdeschef på Telenor Konsument. För Veckans Affärer berättade han om kickar han får av svåra uppgifter.

”Rädd? Absolut. Varje gång jag ställs inför en svår uppgift undrar jag hur det ska gå. Jag har alltid sökt mig till komplexa uppgifter och tuffa mål. Det ger mig en kick. Hittills har det gått bra, ofta tack vare laginsatser. Jag har stort självförtroende i att få andra att prestera över förväntan”, sade han till VA då.

Georgi Ganev har varit vd på Dustin sedan 2012 och han är även styrelseledamot i Tele2 sedan 2016. Vd-posten på Dustin lämnar han i samband med nya tjänsten.

”Jag är stolt och glad över att bli vd i Kinnevik. Från mina år på Tele 2 vet jag att Kinnevik har en unik kultur och förmåga som affärsbyggare”, säger Georgi Ganev i ett pressmeddelande.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST