Här är Trumps alla lögner som president – som helsida i New York Times

Listan kan göras lång – även efter bara fem månader som president.

New York Times har tagit på sig den digra uppgiften att sammanställa alla motsägelser och rena lögner som USA:s president sagt i offentligheten. I en helsida i tidningen listas en lång rad ämnen där Trump tänjt på sanningen. Hit hör Irak-kriget, storleken på publiken vid Trumps invigning och Rysslands inblandning i presidentvalet.

Många av hans klavertramp har publicerats på favoritkanalen Twitter, inte sällan mitt i natten. Och de började redan innan han blev president.

Trump var upphovsman till konspirationsteorin om att Barack Obama kan vara född i Kenya och inte USA, vilket amerikanska presidenter måste vara enligt konstitutionen. Obama visade senare upp sitt födelseattest för att ta död på de falska påståendena.

Trumps förhållande till sanningen präglade även förre FBI-chefen James Comeys vittnesmål inför senaten. Han förde anteckningar efter möten med presidenten eftersom han befarade att lögner om deras samtal skulle slå tillbaka mot honom och myndigheten.

Så här ser New York Times helsida ut:


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant