Fotograf: AP

Nu tar McDonalds den största risken i bolagets historia

Nu tar McDonalds sin största risk någonsin - kommer det ge resultat?

Det har tidigare framkommit att McDonalds har dragit igång ett pilotprogram på 328 McDonalds restauranger i USA med färskt nötkött i burgarna, istället för fryst. Dessutom ska burgarna tillagas på beställning snarare än läggas på lager, enligt Inc.

Nu har McDonalds sagt att de ska utöka användandet av färskt kött till att omfatta menyer på alla kedjans restauranger i hela USA. Samtliga Quarter Pounder-burgare kommer att tillagas direkt på beställning, och med färskt kött istället för fryst.

Det är det kanske mest riskabla draget i bolagets historia, av flera anledningar:

  • McDonalds måste nu investera stora summor i att träna upp anställda i att väldigt noggrant iaktta extremt hårda hygienregler.
  • Att tillaga det färska köttet tar flera minuter längre, vilket gör att servicen blir långsammare, skriver Business Insider.
  • Att hålla ett högt tempo i servicen är något McDonalds haft svårt med i flera år, enligt Reuters.
  • Vissa kunder har redan börjat klaga på längre väntetider på restauranger som har börjat använda färskt kött i burgarna.
  • McDonalds har förlorat 500 miljoner beställningar till konkurrenter i USA, enligt bolaget själva. Bra kundservice är en kritisk faktor för att inte förlora fler.


Men det kan också bli värt risken för snabbmatskedjan; flera franchisetagare i staden Dallas har till exempel uppgett att försäljningen av Quarter Pounder-burgare gått upp med 20 till 50 procent sedan de börjat tillaga den med färskt kött, skriver Business Insider.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST