Fotograf: Steve Jurvetson/Flickr

Nu går han snart om Bill Gates – och blir världens rikaste man

Bill Gates är snart inte rikast i världen längre.

Amazon-grundaren knappar nu in på Bill Gates.

Amazon-aktien går starkt och har ökat med 33 procent i år hittills. Förvärvet av livsmedelskedjan Whole Foods nyligen fick aktiekursen för Amazon att stiga med 2,4 procent, och ökade Jeff Bezos förmögenhet med ytterligare 1,8 miljarder dollar.

Det innebär att han nu har en förmögenhet på 85,2 miljarder dollar, och är bara 5 miljarder från att gå om Bill Gates som rikast i världen. Bezos förmögenhet har ökat med nästan 20 miljarder dollar på ett år – jämfört med Bill Gates som har ökat med 7,6 miljarder dollar, enligt Bloombergs Billionaire Index.

Och medan Bill Gates sedan länge lägger en stor del av sin tid och sina pengar på filantropi satsar Bezos på att ta över världen genom en aggressiv expansion av Amazon – så det mesta pekar mot att Bezos snart tar över titeln som världens rikaste.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST