Den här svenska flygjätten som ingen känner till såldes just för 5 miljarder

"Vår strategi är att hitta den billigaste resan."

CVC Capital Partners köper Uppsalabaserade online-resebyrån Etraveli för 508 miljoner euro. Säljare är tyska Prosieben som betalade 235 miljoner euro för bolaget i november 2015. Det framgår av ett pressmeddelande.

Doldisbolaget Etraveli har växt cirka 40 procent per år organiskt de senaste åren, och 2016 sålde Etraveli flygbiljetter och relaterade tjänster för cirka 18 miljarder kronor.

”Vi för en anonym tillvaro. Etraveli är inte ett konsumentvarumärke. Vi är snarare ett bolag som fokuserar på transaktioner. Vår strategi är att hitta den billigaste resan” säger bolagets vd Matthias Hedlund till Di.

Etraveli driver en portfölj med 12 varumärken, bland dem metatjänsten Flygresor.se, Super Saver, Go to Gate och Seat24.

Under de senaste åren har Etraveli expanderat internationellt och uppnått betydande marknadsandelar på stora europeiska marknader som Storbritannien, Tyskland och Frankrike, vilket medfört en snabb tillväxt av försäljning och lönsamhet.

Med de nya ägarna siktar Etraveli på att öka sin globala närvaro och på att bli den största aktören i Europa där företaget i dag är nummer tre, heter det.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST