Fotograf: Le Web Official/Flickr

Klarna blev just godkända som bank – nu kommer de röra om rejält på marknaden

Efter 20 månaders väntan: Nu är svenska Klarna godkända som bank.

Svenska betaltjänsten Klarna har efter 20 månaders väntan slutligen fått sin banklicens av Finansinspektionen, skriver Financial Times.

Bolaget uppgav i en intervju med finanstidningen att målet nu är att omvandla banksektorn. Som förebild nämnde man Ryanair och dess inverkan på flygbranschen.

”Nya regleringar sätter de rätta förutsättningarna för förstörelsen av den industrin men det behövs en Ryanair som följer med. Vi vill vara den aktören”, sade Klarnas vd Sebastian Siemiatkowski.

Klarna siktar med sitt nya banktillstånd att erbjuda tjänster som bankkort och lönekonton runt om i Europa. Bolaget sneglar också på USA som ett framtida expansionsland. 

Klarna har 60 miljoner kunder i Europa och hanterade förra året 13 miljarder euro i transaktioner. Bolaget värderades till 2,3 miljarder dollar under en finansieringsrunda 2015.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.