Fotograf: Henrik Montgomery / TT

Här är svensken som köpt årets dyraste bostad – för en astronomisk prislapp

Han har köpt årets dyraste bostad i Sverige, för en rejäl prislapp.

Årets dyraste bostadsköp gick loss på 120 miljoner kronor. För det fick köparen 600 kvadratmeter på Tysta gatan på Östermalm i Stockholm, vilket ger 250 000 kronor per kvadratmeter. Det visar statistik från mäklarsajten Booli, skriver Di.

Köparen var miljardären Carl-Henrik Svanberg.

Han är idag styrelseordförande i Volvo, och tidigare vd för Ericsson och Assa Abloy. 2010 tillträdde Svanberg som styrelseordförande för brittiska oljebolaget BP, och fick bara några dagar senare hantera den stora oljeläckan från plattformen Deepwater Horizon – en hantering han har fått en hel del kritik för.

LÄS MER: Hela listan: Sveriges 178 miljardärer 2016

Hösten 2016 hamnade han i blåsväder. Några veckor innan huvudmannen Melker Schörling avsade sig sina uppdrag i investmentbolaget MSAB storsålde nämligen Carl-Henric Svanberg.

Men även om Carl-Henrik Svanberg har kammat hem årets dyraste bostad är han inte den köpare som betalat mest per kvadratmeter – en gård i Östergötland såldes för 328 500 kronor per kvadratmeter i januari i år.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST