Fotograf: Björn Larsson Roswall, Microsoft Sweden

Microsoft släppte just en helt ny produkt med Fingerprint-teknik

Här är Microsofts nya produkt med Fingerprint-teknik.

Teknikgiganten Microsoft lanserar nya tangentbordet "Modern Keyboard" med biometrisk upplåsningsfunktion i form av en touchsensor inbyggd i en av tangenterna på framsidan. Det rör sig om teknik från Fingerprint Cards, skriver bolagets Niklas Strid på Twitter.

"Ny revolutionerande design från vår kund. Beställ i Microsofts butik", twittrar han.

Det bekräftades senare kring lunchtid av bolaget att det är touchsensorn FPC1025 som integrerats och är osynlig, gömd i en tangent.

"Vi är exalterade över att nu få se Microsoft lansera den här banbrytande produkten, och givetvis glada över att vår branschledande teknik är integrerad i den", säger Niklas Strid som ansvarar för Business Line PC&Embedded.

"Säkerhetskraven inom PC-segmentet är mycket höga, så den här lanseringen är
också bevis på att vi förmår att expandera med vårt befintliga produkterbjudande."

Prisuppgifter på Microsoft Store gör gällande att det nya tangentbordet kostar 129,99 dollar motsvarande 1 140 kronor när försäljningen startar inom kort.

Fingerprint Cards har tidigare även levererat sensorer till Microsofts Surface Type Cover.Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.