ANNONS

Laddhybriderna som fixar både vardagen och långresorna

Plug-in hybriden har blivit ett populärt bilalternativ. Med kombinationen av låga driftkostnader, supermiljöbilspremie och ett gott samvete för miljön är det lätt att förstå varför. Med Kias nya laddhybrider behöver man inte kompromissa med varken körglädje, komfort eller utrustningsgrad.

Kia står just nu inför en spännande satsning. Inom kort lanseras både den populära crossovern Kia Niro, utsedd till Årets smartaste bil 2016 av Motormännen, och den efterlängtade kombiversionen av Kia Optima, båda som laddhybrider.

"Det känns jättespännande att Kia nu kan erbjuda två laddhybrider med klassledande räckvidd i kombination med komfort, kvalitet och design i toppklass", säger Jonas Nilsson, marknadschef på Kia Motors Sweden.

Läs mer om bilarna här.

Både nya Kia Optima Sportswagon Plug-In Hybrid och nya Kia Niro Plug-In Hybrid är bäst i sina respektive segment när det kommer till räckvidd på ren eldrift, med 62 respektive 55 kilometer. Det innebär att många klarar vardagsresorna på 100 procent el. Ska man åka långt är det heller inget problem, helt nya Kia Optima Sportswagon Plug-In Hybrid kan färdas upp till 1120 kilometer på en tank i hybridläge.

Det är speciellt att färdas nästan ljudlöst med eldrift. I övrigt kör plug-in hybriden fram precis som vilken annan bil som helst. I så kallat HEV-läge samarbetar de bägge motorerna för bästa ekonomi och effektivitet. När bilen behöver extra kraft, till exempel vid en kraftig acceleration, så hjälps båda motorerna åt att leverera maximal prestanda. Den kombinerade motoreffekten hos Kia Optima Sportswagon Plug-In Hybrid är hela 205 hk.

Drivers Only-läget prioriterar luftkonditioneringen till förarsidan och sparar på så vis energi för att batteriet ska ta bilen ännu längre. En tydlig och intuitiv visualisering av energiflödet på instrumentpanelen gör att man alltid kan se hur de båda systemen arbetar tillsammans.

Att ha en supermiljöbil som tjänstebil har flera fördelar vad gäller både miljö och ekonomi. Nya Optima Sportswagon Plug-In Hybrid Business har till exempel ett förmånsvärde från 1 363 kronor i månaden, vid 50 procent marginalskatt.

"Dessutom kan man spara in en hel del på lägre bensinförbrukning", fortsätter Jonas Nilsson.

Förbrukningen vid kombinerad körning el och bensin ligger på 0,14 l/mil. Kia Niro Plug In-Hybrid lanseras efter sommaren 2017 medan Kia Optima Sportswagon Plug-In Hybrid går att beställa redan idag för leverans från och med juli månad.

Läs mer om plug-in hybrider här.


NYHETSBREV


Kalendarium

SENASTE VA