ANNONS

Nya regler öppnar upp marknaden för betalningar

Den skandinaviska marknaden för betalningslösningar befinner sig just nu i kraftig förändring. Två stora regeluppdateringar kommer att ge möjligheter för befintliga och nya aktörer.

EnterCard, som samägs av Swedbank och Barclays Bank, blickar ut över ett betalningslandskap i snabb förändring. Bolaget är mest känt för sina kreditkort och låneprodukter, med partners som LO och Swedbank samt det egna konsumentvarumärket re:member. De menar att nya möjligheter nu uppstår. EU kommer under nästa år att införa General Data Protection Regulation (GDPR) och en uppdaterad version av Payment Services Directive (PSD2).

De nya reglerna innebär att tredjepartsföretag, förutsatt att kunder på förhand godkänner det, kan komma åt konsumentdata och lansera tjänster som tidigare enbart varit tillgängliga för banker eller finanstjänster där konsumenten redan är kund.

Förändringarna medför nya möjligheter för EnterCard att leva upp till bolagets ledord beträffande innovativt arbete - att vara där kunden är.

EnterCard

EnterCard levererar smarta finansieringslösningar till 1,7 miljoner kunder i Skandinavien. Bolaget designar och ger ut kreditkort och privatlån anpassade efter kundens behov i samarbete med partners och banker, och genom det egna konsumentvarumärket re:member.

Här kan du läsa mer om EnterCard

 

”Förändringen gör att fler aktörer kan gå in och erbjuda banktjänster. Samtidigt blir konkurrensen hårdare i vår bransch och det blir ännu viktigare att leverera relevanta värden till kunderna”, säger Freddy Syversen, koncernchef i EnterCard Group.

EnterCards vision är att alltid arbeta agilt och att ta till sig av nya innovationer som är relevanta för kunderna. Bolaget var till exempel den första kreditkortsutgivaren i Europa att erbjuda fingeravtrycksinloggning i sina appar. EnterCard är också en av Samsung Pay:s första samarbetspartners i Sverige.

”PSD2 ger oss stora möjligheter att utveckla unika tjänster som underlättar kundens vardag tillsammans med nya typer av samarbetspartners. Här kan vi använda vår specialkompetens inom kreditgivning”, säger Freddy Syversen.

Den moderna, digitala världen ställer krav på tjänsteleverantörernas hantering av säkerhetsfrågor. Här har EnterCard arbetat proaktivt med att knyta till sig tung kompetens till bolaget:

”Vi har en enormt kompetent arbetsstyrka där våra medarbetare har över 40 olika nationaliteter. Ett område som vi har prioriterat är säkerhet. I en värld där i princip alla betalningar är digitala, är riskbilden större. Vi har därför utvecklat ett avancerat och förstklassigt antibedrägerisystem”, säger Freddy Syversen.

Det här går hand i hand med de strikta säkerhetskrav som anges i PSD2, bland annat gällande användarautentisering. I samband med de nya regelverken flyttar troligtvis en högre grad av betalningarna in i våra mobiltelefoner, som erbjuder bland annat biometrisk autentisering.

”Med de nya möjligheterna som nu öppnas upp, uppmuntrar EU innovativa och tekniska lösningar till gagn för kunden. De bolag som kan anpassa sig kommer att ta ny mark”, avslutar Freddy Syversen.


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

MEST LÄST PÅ VA.SE

Senaste dygnet I veckan
  1. Scooter-ekonomin exploderar – därför flockas entreprenörer och riskkapital kring sparkcyklarna
  2. Kvinnan bakom miljardbolaget Linas Matkasse: ”Att bli entreprenör fanns inte i min sinnevärld”
  3. H&M tar upp kampen med Ikea – här är deras nya möbelsatsning
  4. Tre aktier att köpa nu – och en med röd varningsflagg
  5. Förvaltaren: Dags att sälja kursraketen som tokhaussas av marknaden
  1. Den här skräckinjagande grafen visar hur Sveriges BNP riskerar att falla fritt i år
  2. H&M tar upp kampen med Ikea – här är deras nya möbelsatsning
  3. Nu störtdyker försäljningen av bostäder i Stockholm
  4. Efter 100 000 simuleringar: AI har svaret på vem som vinner fotbolls-VM – och det är inte Tyskland
  5. Kvinnan bakom miljardbolaget Linas Matkasse: ”Att bli entreprenör fanns inte i min sinnevärld”

För dig som prenumerant