Fotograf: Delivery Hero

Nu kan snabbmatskungen bli Sveriges nyaste techmiljardär – när hans succébolag går till börsen

Är snabbmatskungen på väg att bli Sveriges nyaste techmiljardär?

Tyska mathandelsföretaget Delivery Hero, som backas av startupinvesteraren Rocket Internet, bekräftar nu att det blir en notering på Frankfurtbörsen under de kommande månaderna. Planen är att sälja nya aktier för cirka 450 miljoner euro samtidigt som även befintliga ägare säljer en del aktier.

Delivery Hero, som bland annat äger Foodora, är grundat av svensken Niklas Österberg i Berlin 2011. 2005 startade han digitala snabbmatssuccén Onlinepizza.se.

LÄS ÄVEN: Hela listan: Sveriges 178 miljardärer 2016

Delivery Hero växer snabbt; förra året ökade omsättningen med 71 procent året till 347 miljoner euro, även om bolaget samtidigt redovisade en förlust på 116 miljoner euro.

”Jag hade visserligen en stor vision tidigt. Men att det skulle bli på den nivå vi ser i dag hade jag inte trott. Delivery Hero är klart den största spelaren i dag och vi har nästan dubbelt så många beställningar som någon annan”, säger Niklas Österberg till Di Digital.

Enligt uppgifter till Bloomberg var värderingen mellan 3,5 och 4 miljarder euro efter att sydafrikanska Naspers gått in med 387 miljoner euro i maj.

Niklas Östberg äger cirka 2 procent i Delivery Hero, uppger Di Digital och hänvisar till en källa. Om bolaget sedan faktiskt värderas till 40 miljarder när det börsnoteras så kan Östberg bli Sveriges nyaste techmiljardär vid en kursuppgång på 25 procent.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST