Fotograf: Alvaro Ibanez/Flickr

Amazon vill satsa på en enorm produkt de aldrig har sålt tidigare – frågan är bara hur

Nu siktar Amazon in sig på en ny marknad, enligt källor.

Amazon har börjat rekrytera personer med uppgift att bli bilförsäljare över nätet i Europa. Det rapporterar tyska Automobilwoche med hänvisning till källor, skriver Reuters.

Christoph Moeller, en före detta specialist inom bilindustrin hos rådgivarfirman Oliver Wyman, har fått i ansvar att utveckla Amazons europeiska verksamhet med biltillverkare.

Amazon planerar att bedriva denna verksamhet från Luxemburg och ser Storbritannien som en potentiell första marknad att etablera sig på.

Om uppgifterna stämmer är frågan vad som krävs för att det ska bli praktiskt möjligt att sälja och leverera bilar via plattformen.

Även om en det redan idag säljs en del väldigt tunga produkter på Amazon, som till exempel en hel VIP-läktare, kommer det här troligtvis handla om leveranser på en helt annan skala. Och vad blir i så fall slutpriset för konsumenten?


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.