Fotograf: Johan Nilsson/TT

IKEA: Det här är vår största uppfinning sedan platta paket

Nu är Ikea:s berömda insexnyckel på väg bort.

När Ikea bjöd in över 250 journalister till huvudkvarteret i Älmhult för att presentera bolagets framtid fick bolagets nya linje med möbler mest uppmärksamhet – möbler som kan monteras ihop helt utan skruvar, lim och den berömda insexnyckeln.

Istället sammanfogas möblerna med en ny klickteknik.

"Jag skulle vilja beskriva det som vår största innovation sedan det platta paketet. Det kommer att skapa stor nytta genom bland annat lägre miljöbelastning, enklare och billigare produkter och att de kan demonteras vid flytt eller återvinning", säger Torbjörn Lööf, vd för Inter Ikea, till Dagens Industri.

Den nya tekniken utlovar en 80 procent snabbare monteringstid. En ny linje möbler under namnet EKET finns nu tillgänglig online och i butiker.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.