Fotograf: Carolyn Caster

"Det här är det dummaste Trump har gjort"

Presidentens beslut har nu börjat hemsöka honom.

Det finns inga tvivel om att Ryssland försökte påverka det amerikanska presidentvalet förra året.

Det sade den före detta FBI-chefen James Comey i en utfrågning i den amerikanska senatens underrättelseutskott på torsdagen, enligt Bloomberg News.

Han sade dock att han är säker på att inga röster förändrades.

”Innan Comey började tala verkade det troligt att sparkandet av FBI-chefen var bland det dummaste Trump har gjort. När förhöret var slut stod det utom alla tvivel. Presidenten har skaffat sig en stark fiende” skriver The Guardians Julian Borger i en analys.

President Donald Trump bad honom inte att stoppa utredningen om den ryska inblandningen, men det inte är hans sak att säga huruvida Trump försökte obstruera, sade James Comey.

Han inledde vittnesmålet med att säga att han förstod att han kunde få sparken av vilket skäl som helst, eller inget skäl alls, men att han hade blivit förvirrad och sedan "allt mer oroad" av de olika skälen som Donald Trump angav.

James Comey tillbakavisade Trumps anklagelser om att FBI varit i oordning under hans ledarskap, "det var rena lögner".

Han sade vidare att han hade skrivit ned anteckningar vid ett möte med presidenten eftersom han varit orolig för att presidenten skulle ljuga om vad som sagts vid mötet, och att han visste att det skulle kunna komma en dag när han skulle behöva försvara sig.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.