Fotograf: Tim Risberg/TT

Här är 6 färska nyheter från Apple du behöver ha koll på

Det här har Apple på gång just nu.

Om du inte är en tekniknörd utan bara vill veta vad Apple har på gång som kommer att påverka ditt kontorsliv eller privatliv så har vi samlat det viktigaste från årets WWDC här.

  • Alla mac-datorer ska bli snabbare och starkare. Även trotjänaren Macbook Air ska få sig en renovering under huven.
  • Om du är en få svenskar som använder Safari lanserar Apple nu blockering av autoplay samt tracking för re-targeting.
  • Om du tränar mycket och behöver en bra träningsklocka så har Apple Watch fått nya funktioner, sådana som Garmins klockor haft sedan länge. Du kan simma med den och räkna armtag och du kan växla mellan olika grenar som löpning, cykling och mer. Utöver det synkar nu musiken till din stil.
  • Apple lanserade också en egen smart högtalare som man döpt till HomePod, i ett försök att konkurrera med Amazon Echo och Google Home. Tanken är att den här högtalaren ska ge dig bättre musik från Apple Music. Tydligen kan högtalaren scanna av rummet och sedan optimera ljudet. Självklart kan du via högtalaren fråga Siri saker som "Vad är vädret i New York" och ge enkla kommandon som "släck lampan!".
  • Med iOS 11, som de lanserade under konferensen, kommer också ett filsystem till iPad. Du kan med andra ord lagra filer, nästan som vanligt, på din padda. Appen "File" kommer att dyka upp när du uppdaterar till iOS 11. Det här steget var mycket nödvändigt för Apple att ta då Microsoft slukar allt mer marknadsandelar med sin Surface Pro.
  • Apple Pay ska konkurrera med svenska Swish. Om du har Apple Pay i din mobil, platta eller dator kan du enkelt föra över pengar till andra med samma tjänst. Du kan även betala företag när du köper prylar eller tjänster på nätet.

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST