Fotograf: Red Huber, Evan Vucci

Elon Musk gav just årets viktigaste Trump-kritik på Twitter

Till slut tar Elon Musk ställning mot Trump.

Elon Musk har fått en del uppmärksamhet för att han sitter som rådgivare åt Donald Trump.

Men gårdagens besked om att Trump är på väg att dra USA ur Parisavtalet mot klimatförändringar har fått Tesla-grundaren att till slut inta en kritisk ställning mot presidenten, i en koncis tweet på 11 ord.

Nu hotar Musk med att sluta som rådgivare åt Trump om USA drar sig ur den globala klimatuppgörelsen.Av inlägget på mikrobloggen blir det också tydligt att Musk genom sin rådgivande roll har försökt förmå Trump att stanna i uppgörelsen.

"Jag vet inte hur det kommer att gå med Parisavtalet, men jag har gjort allt jag kan med direkta råd till presidenten, genom andra i Vita huset och via råd att vi ska fortsätta vara med", skriver han.

På en direkt fråga från en följare vad han tänker göra om USA lämnar avtalet svarar han att "Jag har inget annat val än att avgå som rådgivare i sådana fall".


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.