Fotograf: Edward Stojakovic/Flickr, Jonas Ekströmer/TT

Imorgon tar Nordea beslutet som alla väntar på

Flyttar Nordea från Sverige? Imorgon får vi svaret, enligt uppgifter.

Nordea kommer hålla ett styrelsemöte imorgon, tisdag 30 maj, för att besluta ifall bankens huvudkontor ska flyttas från Sverige eller inte. Det rapporterar SvD med hänvisning till källor.

Helsingfors och Köpenhamn är möjliga alternativ om Nordea bestämmer sig för att flytta.

”Det råder inga tvivel om att Nordea är en godbit för alla inblandade parter. Mest på grund av prestigen, som magnet för finansiella bolag och affärer i ett globalt perspektiv” skriver Berlingske Business Claus Skovhus i en analys, men tillägger att Nordea också är en potentiell risk – ifall banken en dag ”kollapsar”, vilket dock är ”osannolikt”.

Positionen hos professionella investerare och företagskunder i Sverige kan antas vara relativt lik oavsett var huvudkontoret ligger. Det sade bankens chef för Commercial & Business Banking samt landschef för Sverige, Erik Ekman, under den webbsända kapitalmarknadsträffen i London nyligen.

"Dessa kunder ser inte så stor skillnad på Nordea beroende på var huvudkontoret är beläget", sade han.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.