Fotograf: David Bach/Youtube

Han blev rik på bostadskarriären – "mitt värde har ökat med miljoner och allt jag har gjort är att leva"

Bostadsägare är i genomsnitt 38 gånger rikare än de som hyr sin bostad – så här gör du bostadskarriär, enligt mångmiljonären David Bach.

Den smartaste investeringen du kan göra är i bostäder. Det anser miljonären och finansiella rådgivaren David Bach.

”Först köpte jag ett hem i San Francisco – priset ökade lavinartat. Sen flyttade jag till New York och köpte en ny bostad – priset ökade lavinartat. Mitt värde har ökat med miljoner och åter miljoner dollar, och allt jag har gjort är att leva” säger han till CNBC.

Millennials som inte äger sitt eget hem gör ett stort misstag, enligt Bach, som beräknar att dagens bostadsägare är i genomsnitt 38 gånger rikare än de som hyr sin bostad.

Hans tips till de som köper sin första bostad är att börja med att investera i ett litet hem, men att lägga en så stor handpenning som möjligt – eftersom det minskar lånekostnaderna. Se till att dina kostnader per månad inte överstiger 30 procent av din inkomst, och köp bara en bostad om du kan tänka dig att bo kvar där i åtminstone fem år.

"Ofta så är den första bostaden du köper inte ditt drömhem. Du etablerar dig bara på marknaden."

Men om du följer dessa riktlinjer bör du kunna pensionera dig i 50- eller 60-årsåldern och leva på inkomsterna från din bostadskarriär, enligt Bach.

"Du kan inte bygga förmögenhet innan du äger fastigheter."


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST