Fotograf: TechCrunch/Flickr

Nu byter Klarna namn – och det kommer röra om rejält på bankmarknaden

Det är nu Klarnas 50 miljoner kunder blir nyckeln till att vinna nya framgångar.

Betaltjänsten Klarna vill byta företagsnamnet till Klarna Bank, enligt inskickade dokument till Bolagsverket. Bolaget är samtidigt mycket nära att få sitt banktillstånd beviljat av Finansinspektionen, skriver Breakit.

Klarnas namnansökan uppges vara ett av de allra sista stegen på vägen att få banktillståndet accepterat.

”Om du är det minsta vidskeplig av dig så ansöker du inte om namnbyte till bank förrän du vet att det i praktiken är klart med tillstånd", säger en källa som själv har gått igenom en liknande process.

Klarna uppgavs redan i oktober 2015 vara ute efter att lämna in en ansökan om banktillstånd. Bolaget har redan klubbat igenom namnändringen. Det skedde under en extra bolagsstämma i fredags.

Ett banktillstånd kommer ge Klarna nya möjligheter med enorm potential – den existerande kundbasen på över 50 miljoner användare kan erbjudas nya finansiella tjänster, flera håller redan på att utvecklas, skriver Business Insider Nordic.

Det nya PSD2-direktivet som träder i kraft januari 2018 kommer dessutom göra det möjligt för fintech-bolag att koppla sina tjänster direkt till kunders bankkonton.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.