Här är 9 saker som förvandlat panka 20-åringar till 30-åriga miljonärer

Här är 9 tips från de som lyckats tjäna ihop egna miljoner innan 30-årsstrecket.

Fokusera på inkomster, inte sparande
”Du kan inte spara dig till miljoner i dagens ekonomiska klimat. Det första steget är att försöka gradvis öka dina intäkter, och sedan upprepa det” skriver miljonären Grant Cardone, som gick från att en pank och skuldsatt 21-åring till miljonär vid 30, på helt egen maskin. Det uppger Business Insider.

Se till att ha flera inkomstkällor
Nyckeln till ökade intäkter är att ha flera inkomstkällor, enligt föfattaren Thomas Corley – 65 procent av de miljonärer som har tjänat sina egna pengar hade åtminstone 3 olika inkomstkällor.

Spara för att investera, spara inte för att spara
Att spara pengar gör man bara för att investera dem. Använd aldrig sparpengar till något annat, inte ens i nödlägen. Cardone menar att han fortfarande, minst två gånger om året är helt pank eftersom allt överskott går till investerar.

Försök inte glänsa - prestera
Bli känd för din arbetsmoral isället för vilka lyxvaror du köper.

Gör en finansiell plan
Du behöver räkna ut hur mycket pengar du har, och hur mycket pengar du brukar spendera.

”Att utveckla en finansiell plan tvingar dig till handling, istället för att bara snacka. Det hjälper dig också ta rätt beslut på vägen mot att nå dina mål” säger entreprenören och investeraren John Rampton, som hann bli miljonär flera gånger innan han fyllde 30, till Entrepreneur.

Automatisera ditt sparande
Etablera ett automatiserat sparande som innebär att en viss procent av din lön varje månad automatiskt går till besparingar och investeringar direkt. John Rampton rekommenderar att placera 10 procent av lönen i investeringar och 5 procent på sparkonto.

Investera i dig själv, och uppgradera dina kunskaper
”Läs minst 30 minuter per dag, lyssna på poddar medan du kör samt sök dig till förebilder och mentorer. Det räcker inte med att vara expert inom ditt eget område; du behöver vara ett allmänbildat geni som kan prata om vilket ämne som helst. Konsumera kunskap som om det vore syre och sätt alltid ditt eget lärande främst” skriver 23-åriga miljonären Tucker Hughes i Entrepreneur.

Låt pengarna göra de tunga lyften
Att investera är miljonärers helga graal. "Mitt andra företag krävde en investering på 50 000 dollar. Det företaget har betalat tillbaka de 50 000 dollarna varje månad i tio år."

Sikta på tio miljoner
"Mitt enskilt största misstag har varit att inte tänka stort nog." Cardone uppmanar att sikta på mer än en miljon dollar, många siktar för lågt, menar han.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST