Fotograf: Lars Pehrson/SvD/TT

Nu kommer nya uppgifter om skenande förlust för Spotify

Spotify har nästan dubblat minussiffrorna från året innan, enligt källor.

Spotify kan ha gjort ett rörelseförlust på mellan 300-400 miljoner euro i fjol, och därmed nästan dubblat minussiffrorna från året innan. Det uppger källor för The Information.

"Ju mer Spotify växer, desto större och större förluster verkar företaget göra. Det ställer frågor om streamingtjänsten någonsin kan fungera som en verksamhet som kan stå på egna ben", skriver Cnet i en kommentar.

Sajtens reporter påpekar att företagets grundare Daniel Ek länge har argumenterat för att storskalighet är nyckeln till en hållbar verksamhet för så väl Spotify som streamingbranschen generellt.

Spotify är den största musiktjänsten sett till både antalet betalande prenumeranter och lyssnare generellt. I slutet av 2016 hade streamingjätten 126 miljoner aktiva användare, en ökning från 100 miljoner året innan, enligt en rapport.

Intäkterna ökar dock stadigt. Omsättningen under fjolårets tre sista månader tyder på en omsättningsökning med 50 procent på ett år, enligt sajten. Enligt uppgifter från CNBC förra veckan har företaget också ett positivt kassaflöde, vilket är ett tecken på att de har en tillräckligt stark finansiell ställning för att täcka stora kostnader.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST