Här är Sveriges 15 hetaste startups – som du ännu inte hört talas om

Här är Sveriges hetaste idéer och startups som du ännu inte hört talats om.

”Tävlingsbidragen i Venture Cup ger oss årligen en trendkoll på vilka företagsidéer som kommer bli stora på startupscenen inom kort.”, säger Julia Selander, VD Venture Cup, i ett pressmeddelande.

Igår utsågs vinnarna i de regionala omgångarna av Venture Cup. Bakom tävlingen ligger organisationen med samma namn, vars målsättning är att främja entreprenörskap.

De tävlande bedöms utifrån kriterierna idé, trovärdighet, tillväxtpotential och team, och vinnarna har tillsammans fått dela på en prispott på närmare en miljon kronor.Här är Sveriges 15 hetaste startups du ännu inte hört talas om:

Mowida
En tjänst som dels gör det enklare för bostadssökande att hitta boende, dels förenklar för uthyrare att administrera och hyra ut boenden. Plattformen matchar utifrån olika kriterier uthyrare med sökande.

HiloProbe
HiloProbes lösning ColoNode erbjuder identifiering av tumörspridning vid tjocktarmscancer, en viktig faktor för patienters fortsatta behandling och överlevnad. Tekniken erbjuder information som inte kan fås i dagsläget, vilket skapar nya möjligheter för individuell behandling av patienter.

Bara Bättre
Bara Bättre är ett ledarskapskoncept som hjälper frisörföretagare att coacha och leda sin personal för bättre lönsamhet. De får ”rätt förutsättningar för att prestera bättre, tjäna bättre och ha roligare på jobbet.”

Organofuel Sweden
Det gröna startup-företaget Organofuel Sweden har utvecklat en teknologisk plattform som möjliggör framställning av högvärdesprodukter (gröna kemikalier, biomaterial och biodrivmedel) med skogen som startmaterial.

Next Period                                                                      
Next period är mensskyddet som ska revolutionera världen. Detta genom att surfa på trenden där hållbarhet, miljö och hälsa står i fokus.

”Vårt mål är att öka kvinnors hälsa och självständighet samtidigt som vi skapar en ekonomisk tillväxt med en ny hållbar produkt för kvinnor i både hög- och låglöneländer”, förklarar konceptets grundare.

OptiFriction
OptiFriction utvecklar energieffektiva och miljövänliga hydrofoba ytor till skidsport och marina miljöer. Företaget erbjuder repeterbara och slitstarka ytor, som ger samma glid varje gång de använder produkten. Målet är att ersätta fluorerade skidvallor och bottenfärger med miljömässigt hållbara alternativ.

RMBLStrip
RMBLStrip har utecklat en mjukvara som integreras i lastbilstrailers elmotorer för automatiserad justeringen av luftriktaren. Målet är att spara tid och minska bränslekostnaderna för lastbilsåkerier.

Tracy                 
Tracys vision är att ta maskininlärning och artificiell intelligens till det dagliga livet. Företagets första produkt ska ge din hund en röst. Via din smartphone kan du läsa av vad husdjuret gör och vilka behov den har.

Tribotextil
Tribotextil erbjuder licenser och säljer produkten Tribotextil till verkstadsföretag som 3Dformar tunnplåt, en miljövänlig pressteknik med hög ytfinish, minimerad efterbearbetning och låg kassation.

Trotto
Trotto erbjuder ett digitalt system för effektivisering och kvalitetssäkring av arbetsprocesser samt kommunikation. Produkten är utvecklad för häststall med målsättningen att förenkla och förbättra kommunikationen med externa hästägare.

Graphic Tracer
Graphic Tracer hjälper användaren att snabbt och enkelt återskapa grafiska original. Tjänsten förkortar drastiskt tiden som det tar att göra i ordning logotyper.

Mimbly
Mimbly har utvecklat en lösning som återvinner vatten i befintliga tvättsystem. Produkten är möjlig att använda i såväl nya som befintliga system.

Next Step Dynamics
Next Step Dynamics har tagit fram en lösning som ska förebygga fallolyckor bland äldre. Genom en wearable och big data analys kan parametrar som om balans, styrka och sömn kontinuerligt analyseras.

Gedea Biotech
Gedea Biotech utvecklar en ”antibiotikafri, säker och effektiv behandling av underlivssvamp baserat på naturliga substanser, som även är en godkänd livsmedelstillsats.”

Vultus
Vultus erbjuder maskininlärningsbaserad skadedjursbekämpning. Målet är att skapa ett datadrivet lantbruk där skador minimeras och växtskydd används på mest effektiva sätt.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST