6 tydliga strategier som gjort vanliga kontorsjobbare till miljonärer

Lär från dem som byggt egen förmögenhet från grunden.

David Osborn och Paul Morris vet hur man bygger en egen förmögenhet från grunden. Idag driver de mäklarbolaget Keller Williams.

I sin nya bok ”Wealth Can’t Wait” förklarar fastighetsmiljonärerna hur du på ett hållbart sätt bygger upp en förmögenhet genom att anamma några smarta strategier.

Här är 6 tydliga strategier som hjälper dig att bygga en förmögenhet:

Sätt en plan och utvärdera den ständigt
”Det är viktigt att designa ditt liv för att veta exakt hur du skulle vilja att det blir”, resonerar författarparet.

Att sätta en plan är viktigt, trots att livet sällan blir som man tänkt sig. Det är motgångarna och misslyckandena som göra att det är viktigt att ständigt gå tillbaka till den ursprungliga planen. Du bör utvärdera hur du ligger till i förhållande till den, för att sedan förändra planen i enlighet med var du står i dagsläget.

Bli din egen expert
Den som tituleras expert har inte nödvändigtvis förmågan förutse framtiden. Om det inte stod klart att så var fallet innan så borde kreditinstitutet Moody’s, bland andra, förutsägelse om en jordskredsseger för Hilary Clinton ge en hint i den riktningen.

Basera beslut som rör investeringar och företagande på det du vet, och det som funkar för dig.

Fortsätt på din egen bana
”Stora förmögenheter byggs inte genom att diversifiera i all oändlighet. Bli riktigt bra på något som genererar intäkter och håll fast vid det”, skriver Morris och Osborn.

De två miljonärerna har själva ett valt att fokusera på fastigheter och har som målsättning att uppnå en avkastning om 15 procent per år.

Sluta aldrig att lära dig saker
Du ska satsa på en strategi som funkar och förkovra dig inom det du är bäst på, men det innebär inte att du ska sluta lära dig saker.

”Kunskap leder direkt till finansiella resultat”, menar fastighetsmiljonärerna. ”Om du fortsätter att lära dig kommer du att fortsätta tjäna pengar.”

Bryt ner dina stora mål
Att bygga upp en förmögenhet är inte en händelse, utan en process. För att du ska kunna ta dig an dina stora mål rekommenderar författarna att du bryter ner dem mindre beståndsdelar, för att sedan beta av dem en för en. Miljonärerna rekommenderar även att varje delseger firas.

Bortse från småsaker
Om du vill åstadkomma något stort kan du inte fastna i småsaker. Den som försöker kontrollera varenda detalj och lösa vartenda problem kommer att ha det svårt att hålla ögonen på målet. Morris och Osborn menar att ”När du väl kommit ur det, kan du vara mer objektiv och öppen när du utvärderar dina livsval.”


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant