Varför kallade Ryanairs vd just svenska storbolaget för ”idioter”?

Svenska storbolaget blev målatavla för Ryanair-chefens senaste påhopp - varför?

Sju europeiska pensionsfonder har svartlistat flygbolaget Ryanair av etiska skäl. Pensionsfonderna, däribland svenska storbolaget Folksam och danska ATP, är kritiska mot Ryanair som de anser bryter mot internationella överenskommelser om arbetsvillkor för de anställda.

Ryanairs vd Michael O´Leary har dock ingen förståelse för de tunga investerarnas avhopp.  Enligt Michael O´Leary har Ryanair ”utmärkta relationer” med sina anställda, och han påpekar att det varken funnits strejker eller strejkhot. Eftersom Ryanairs aktie dessutom går bra anser han att de skandinaviska pensionsfonderna är ”idioter”.

Läs originalartikeln på Aktuell Hållbarhet.


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant