Fotograf: Niharb/Flickr, Volvo Cars Press

Det här behöver du veta om Volvos oväntade nya samarbete med Google

Nu ska Volvo Cars och Google slå sina kloka huvuden ihop. Här får du snabbkoll.

  • Volvo Cars har inlett ett samarbete med Google kring utveckling av nästa generation av infotainmentsystem med uppkopplad teknik baserad på Android. 

  • I ett pressmeddelande uppger Volvo Cars att tanken med partnerskapet är att det ska revolutionera interaktionen med Volvobilar. 

  • Det är först om två år från och med nu som nya Volvomodeller kommer att bli utrustade med systemet, som ger tillgång till ett stort utbud av appar och tjänster. 

  • Volvo meddelar också att bolaget samarbetar med Google kring ytterligare ett initiativ. Det handlar om att uppdatera de senaste Volvomodellerna med Google Local Search, som är en app för platsbaserade tjänster. Appen blir tillgänglig för kunderna genom en uppdatering av Sensus Navigation.

  • Google uppges komma att ge mer information om sitt samarbete med Volvo Cars under sin årliga teknikkonferens Google I/O den 17 maj. 

Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.