ANNONS
Jonas Ladenfors, systemutvecklare och partner Fotograf: Felicia Yllenius

LeanOn digitaliserar finansvärlden

Snabbfotade Fintech-startups delar digital plattform med stora etablerade banker, börser och fondbolag. Storleken på aktören spelar mindre roll när finansbranschen digitaliseras med moderna teknologier.

I snart 20 år har LeanOn utvecklat avancerade systemlösningar för företag inom finansbranschen. LeanOn började som ett konsultbolag men har under årens gång fått ett större produktfokus. En av de senaste produkterna är onlineplattformen LISA – en tjänst för värdepappershandel och säkra kundinloggningar.

"I och med vår erfarenhet och kompetens är produkten byggd utifrån den finansiella världen och på så sätt har vi prickat in kundernas behov av digitalisering. Vår plattform digitaliserar och signerar dokument och kan koppla finansiella regelverk mot olika automatiserade öden. Det underlättar för våra kunder och effektiviserar deras arbete", säger Jonas Ladenfors, systemutvecklare och partner.

I realtid får slutkunden en överblick av sitt innehav och kan lägga ordrar, hantera insättningar och uttag men även ta fram olika rapporter som skatteunderlag, förklarar Jonas Ladenfors:

LeanOn

LeanOn är ett IT-bolag inom finansbranschen med verksamhet i Uppsala, Stockholm och Mariehamn. Bland bolagets uppdragsgivare finns såväl Nordens största banker som mindre aktörer på den finansiella marknaden. För att möta kundens behov erbjuder de både konsultverksamhet och större projektåtagande baserat på egna produkter. Moderna och etablerade produkter som är anpassningsbara och snabbt kan integreras i kundens befintliga system.

Läs mer här.

"Vi kan ta en av våra kunder som är en stor fondförvaltare som exempel. Via vår plattform hjälper vi kunden att uppfylla och digitalisera de regelverk som rör handel i finansiella instrument vilket gör det möjligt för slutkunder att handla fonder och aktier samt sköta säkra in- och utbetalningar".

Fintech-scenen har under senaste åren vuxit kraftigt i Sverige vilket är en bidragande faktor till att plattformen LISA utvecklats så att den inte bara stöder den mer traditionella sortens banklösningar, utan även mindre startup-bolag.

"Den traditionella sortens kunder har ofta andra krav på säkerhet och tillgänglighet och då kan plattformen anpassas efter de kraven. För ett mindre företag kan vi erbjuda lite enklare lösningar. Självklart med samma säkerhet men i mindre skala" säger Jonas Ladenfors och tillägger;

"Många företag inom startup världenhar ofta behov av att hålla en nära kontakt med slutkunden. Genom plattformen ges därför många möjligheter att hantera sina kundrelationer med flertalet olika register och kontakttjänster".

Jonas Ladenfors berättar att LeanOn inte började med en produktidé, utan att företagets nuvarande position är resultatet av ett tätt samarbete med kunderna samt de anställdas erfarenheter. Förutom LISA erbjuder LeanOn plattformar inom aktiehandel och fondhandel med lösningar för pensionssparande och rådgivning.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST