Fotograf: Joe Burbank

Nu rasar oddsen för Trumps avgång – på grund av det här

Nu har oddsen rasat på att Trump ställs inför riksrätt.

Trump valde att sparka FBI-chefen James Comey – samtidigt som FBI håller på att utreda Trump och hans administrations kopplingar till Ryssland.

Det har fått oddsen på presidentens avgång att rasa, rapporterar nyhetsbyrån AFP.

På irländska spelsajten Paddy Power har oddsen för att Trump ställs inför riksrätt sjunkit till 60 procent, och även på brittiska spelsajten Betfair har oddsen sjunkit rejält. Det skriver DI.

Trump-administration uppgav att Comey hade avskedats på grund av sin bristande hantering i mejl-utredningen av den demokratiska kandidaten Hillary Clinton.

Från demokratiskt håll valde man att förlöjliga förklaringen och drog i stället paralleller till Watergate-skandalen. Enligt dem ska Comey ha fått lämna då han hade kommit allt för nära Vita huset i sin Ryssland-utredning.

Watergate-skandalen fick den dåvarande amerikanska presidenten Richard Nixon att avgå. Dessförinnan hade Nixon skapat ramaskri genom att sparka utredaren Archibald Cox som hade krävt bandinspelningar från Vita huset. Innehållet i bandinspelningarna, som till slut lämnades in, blev det som i slutändan satte stopp för Nixons presidentperiod.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.