Fotograf: Tesla

Då kommer Teslas efterlängtade soltak till Sverige – och så mycket kostar det

Nu är Teslas soltak till salu i USA - men när kommer det till Sverige, och hur mycket kommer det kosta?

Teslas grundare Elon Musk twittrar under förmiddagen att hans Tesla kommer att börja ta emot beställningar på soltak nu i eftermiddag.

Initialt kommer taken att erbjudas i USA, men nästa år väntas en expansion internationellt, skriver han och utlovar mer information i eftermiddag. Det innebär att Teslas soltak kommer bli tillgängligt i Sverige först nästa år.

Prislappen i USA är kring 21,85 dollar per kvadratfot, skriver Business Insider Nordic. Det motsvarar cirka 235 dollar, eller drygt 2 000 kronor, per kvadratmeter. Kunder som vill köpa Teslas soltak behöver även lägga en deposition på 1 000 dollar.

Elon Musk har tidigare sagt att soltaket kommer kosta mindre än ett traditionellt tak, men under onsdagen backade Tesla och sa att soltaket kommer antagligen vara dyrare – men spara in på elräkningen. Dessutom väntas soltaket hålla längre än vanliga tak.


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant