Nu blir 22-årige hockeyspelaren från Lerum plötsligt koncernchef – med 100 000 i månaden

En 22 år gammal hockeyspelare och student från Lerum ska nu basa över 5 000 konsulter - med en månadslön på 100 000 kronor.

22 år gamla juridikstudenten Kevin Ewerlöf har fått ett väldigt speciellt sommarjobb.

Han har blivit utvald bland över 6 000 sökande som bemanningsföretaget Adeccos vikarierande koncernchef. Under augusti kommer han basa över 400 anställda och kring 5 000 konsulter.

”Det var en slump som gjorde att jag fick syn på Adeccos Fb-annons. Jag gillar ledarskap så jag tänkte att jag testar och ser hur det går”, säger Kevin Ewerlöf till DI.

LÄS ÄVEN: Det lärde sig 24-åringen om ledarskap efter en månad som koncernchef

Han är född och uppvuxen i Lerum och har spelat hockey för svenska juniorlandslaget. Idag studerar han juridik vid Örebro universitet.

Det råder inget tvivel om att Adecco tar rollen som koncernchef på största allvar.

Förra årets vikarie, 24-åriga Linnea Sjödin, fick göra alltifrån att trendspana digitala plattformar till att hålla föredrag i Almedalen om nya talanger. Hon fick också delta vid nationella ledningsgruppsmöten samt ett liknande möte i Frankrike med Nordeuropa-chefen. Hon skulle hålla i mötet med Nordeuropa-chefen och var mån om att det skulle uppfattas positivt.

Så fort hon kände att hon hade något vettigt att säga öppnade hon munnen oavsett sammanhang. Uppgiften som "koncernchef" sköttes med sådan bravur att hon numera driver verksamhetsutveckling inom Adecco och rapporterar direkt till Jacob Lundberg.

Uttagningsprocessen sker i flera steg – det börjar med ett ledarskapstest på nätet och slutar med att åtta slutkandidater drillar under tvåa dagar i Stockholm.

”Kevin Ewerlöf fick sommarjobbet då han var engagerad, motiverad, passionerad och hade ett tydligt fokus på att bygga en vinnarkultur. Dessutom framträdde han med ett lugn och stabilitet”, säger Adeccos koncernchef Jacob Lundberg till DI.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST