Fotograf: Elise Amendola

Kommer Apple använda sin enorma kassa för att köpa upp Netflix?

Apple har en enorm kassa. Och om de bestämmer sig för att använda den är Netflix det mest troliga köpet, enligt storbanken.

Apple kommer med största sannolikhet att vilja köpa upp Netflix om man överför pengar till USA från sin utländska kassa. Det bedömer Citigroup i ett nytt kundbrev som granskar problemen med Apples jättelika kassa.

Apple meddelade i sin rapport i tisdags att kassan i slutet av första kvartalet uppgick till nästan 257 miljarder dollar, motsvarande 2 272 miljarder kronor. Men 90 procent av pengarna finns i utlandet och för att hämta tillbaka dessa till USA väntar först en beskattning på 35 procent. Apple har med anledning av det valt att låta den utländska kassan förbli orörd.

Citigroup bedömer hursomhelst i sin analys att Apple kan komma att lockas till att flytta pengarna till USA vid en sänkning av skatten till tio procent.

I ett sådant scenario framstår Netflix som främsta uppköpskandidat, om Apple väljer att använda kassan till större förvärv. Citigroup bedömer att sannolikheten för att bolaget köps upp av Apple till hela 40 procent. Efter Netflix framstår Disney som mest aptitlig med en sannolikhet på 25 procent och därefter resterande bolag på tio procent eller lägre.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST