Fotograf: Roderick Eime/Flickr

Här är 6 enkla principer som gjort misslyckade 20-åringar till miljonärer

Misslyckanden i ung ålder är helt naturligt. Här är principerna som en handfull miljonärer levt efter att för att vända motgång till framgång.

Alla har inte en spikrak väg till framgång – många misslyckas på vägen och måste kämpa för att ta sig upp till toppen.

Här är de principer som en handfull framgångsrika entreprenörer och karriärister levt efter – för att vända misslyckanden i 20-årsåldern till miljoner, berättade för Entrepreneur.

Glöm inte dina drömmar
Författaren och säljexperten Grant Cardone gick från att ha missbruksproblem och minus på bankkontot till att bygga ett fastighetsimperium värt 500 miljoner dollar. Han poängterar vikten av att inte glömma bort sina drömmar längs vägen.

"Drömmar är det mest värdefulla verktyget man har för att bygga upp ett bra liv. Allt för många har lärt sig att förneka dem", säger Grant Cardone till Entrepreneur.

Skaffa en mentor
Investeraren Tai Lopez – som idag är multimiljonär – började utan någon universitetsutbildning och med 47 dollar på kontot. Han fick kämpa för att få fart på karriären. Efter att ha sått och stampat på samma punkt ett tag insåg han att det handlade om att jobba smartare – inte hårdare.

"Man behöver inte jobba 12 timmar per dag. Du kan till exempel spara massor med tid genom att skaffa en mentor som visar dig alla genvägar så att du slipper gå den långa vägen", säger Tai Lopez till Entrepreneur.

Anpassa dig till marknaden
När finanskrisen slog till passade fastighetsexperten Tom Ferry på att anpassa sin verksamhet till marknaden. Han började bland annat ägna sig åt att sälja bankägda fastigheter och anlitade en författare som hjälpte honom skriva en bok med tips på hur man tog sig igenom krisen.

"Jag gav mig på att ge tillbaka och anpassa mig till de svåra tider som var. Jag byggde värdefulla relationer under denna tid. Det räddade hela min verksamhet", säger Tom Ferry.

Ta en paus och hämta nya intryck
Familjetragedier i kombination med ett eget företag som gick i konkurs sänkte Chris Plough totalt. Konkursen gjorde att han var skuldsatt upp över öronen. Han bestämde sig för att ta en paus från allt och begav sig iväg på en två månader lång resa.

"När mitt företag misslyckades kände jag mig misslyckad som person. Att komma iväg var precis det jag behövde för att få tillbaka gnistan" säger Chris Plough, som idar är en framgångsrik författare, föreläsare och rådgivare.

Ha tålamod
Det tog sju hela år för entreprenören Steve Griggs att komma tillbaka från sin personliga konkurs. Han fick driva sitt eget företag vid sidan om ett extrajobb för att dryga ut kassan när hans situation var som värst.

"Det gäller att aldrig ge upp. Nu är jag skuldfri och allt är mycket bättre än det var innan", säger Steve Griggs, som idag driver sitt eget designföretag.

Våga be om hjälp
Aj Rivera drev ett företag som verkade blomstra. Han bestämde sig för att expandera, men insåg att det blev allt för överväldigande för verksamheten. Aj Riviera stod inför dilemmat att antingen behöva avskeda personal eller stänga ner hela verksamheten.

"Jag började tömma mitt eget sparkonto och hade inte råd att betala varken mina anställda eller mig själv. Jag bad mitt team om hjälp för att komma på en plan för att ta oss ur krisen. Att lägga beslut i andras händer var det svåraste – men bästa jag har gjort."

Aj Rivera startade sedermera ett konsultföretag för att lära andra hur man hanterar liknande situationer. Idag är det företaget värt miljoner.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.