Här är allt vi vet om Apples radikala förändringar inför nästa Iphone-släpp

Iphone 8 kommer vara den mest uppdaterade modellen på länge. Det här vet hittills. 

Nästa gång Apple uppdaterar bolagets ojämförligt största kassako - Iphone - väntas den vara mer förnyad än på länge.

Det är nu tio år sedan dåvarande vd:n Steve Jobs visade upp den första upplagan av Iphone för publik och när hösten kommer väntas Apple visa upp inte mindre än tre olika telefonmodeller, skriver Bloomberg Tech med hänvisning till källor med insyn i arbetet.

Förutom uppdateringar av de två nuvarande Iphonemodellerna, 7 och 7 Plus, väntas också en radikalt omdesignad modell med en ny typ av välvd display (oled) rostfritt stål och mer avancerade kameror.

Iphone svarar i dagsläget för ungefär två tredjedelar av Apples försäljning. Den är dessutom spindeln i nätet när det gäller att dra in kunder i Apples "ekosystem" med Apple Watch, Ipad, Macbook, Itunes Store, App Store och så vidare.

Sedan Apple förra året lät Iphones yttre design vara i stort sett oförändrad för tredje året i rad, har den värsta konkurrenten Samsung fått ett positivt mottagande för sin senaste modell, Galaxy S8.

Apple väntas i höst kontra med en display som täcker nästan hela framsidan på telefonen, vilket innebär en aningen större display än på Iphone 7, fast med en total storlek som ligger nära Iphone 7, uppger källorna. Det blir bland annat möjligt eftersom hemknappen integreras direkt i skärmen.

Den nya toppmodellens oled-skärm ska bland annat kunna visa färger mer naturtroget än de äldre modellerna med lcd-skärmar (flytande kristaller). De två uppdaterade modellerna väntas dock även framöver förses med lcd-skärmar.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST