Bråkade med Musk – nu får han sparken från Tesla

Nyförvärvade chefen höll inte med Elon Musk - nu tvingas han att lämna Tesla.

Tesla har tvingat bort chefen Klaus Grohmann efter att denne haft meningsskiljaktigheter med Elon Musk om hantering av kunder, rapporterar Reuters.

Klaus Grohmann anlände till Tesla i samband med elbilsbolagets förvärv av Grohmann Engineering i höstas.

”Detta är vårt första signifikanta bolagsförvärv”, sade Elon Musk vid tidpunkten för affären.

Tesla gjorde förvärvet med anledning av att man bedömde att Grohmann Engineering skulle hjälpa det med att kunna öka automatiseringen inom sin tillverkning. Tesla planerar att producera 500 000 fordon per år från och med 2018.

Men nu har alltså den viktiga pjäsen Klaus Grohmann fått lämna eftersom han kommit i konflikt med Elon Musk avseende kunder. Enligt källor med insyn ska Grohmann inte ha uppskattat Elon Musks krav på att man bör fokusera ledningens uppmärksamhet på Tesla-projekt till nackdel för Grohmann Engineerings äldre kunder, vilka inkluderade Tesla-rivalerna Daimler och BMW.

Enligt uppgift ska Tesla ha velat ha kvar Klaus Grohmann, och personen själv i fråga också velat stanna kvar inom företaget, men konflikten omöjliggjorde något sådant och Klaus Grohmann fick därför lämna förra månaden.

”Jag lämnade definitivt inte för att jag hade tappat intresse för att arbeta”, sade Klaus Grohmann över telefon utan att gå in närmare på omständigheterna med hänvisning till sekretessklausuler.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.