Är Tesla på väg att bygga en helt ny jättefabrik i Norden?

Här är Teslas planer på nya jättefabriker – är de på väg till norden?

Tesla planerar att öppna fyra nya gigafactories för att möta den globala efterfrågan på batterier till elbilar. Det säger företagets grundare Elon Musks under sitt senaste TED talk, rapporterar Bloomberg News.

Finland har tidigare försökt locka elbilstillverkaren att bygga en av sina jättefabriker i landet. Nu uppger landets näringsminister Mika Linitilä att Tesla är särskilt intresserade av att bygga en av de fyra planerade nya fabrikerna i Vasa – då staden ligger väldigt lämpligt nära en litiumgruva, skriver Di Digital.

Under talet visade Musk även upp en konceptbild på en eldriven lastbil, en "semi-truck" som ska konkurrera med lång räckvidd och ett vridmoment som han säger ska överträffa semi-dieseldrivna motsvarigheter.

TED talks är ett koncept som är känt för sina presentationer av framstående personer inom olika kunskapsfält.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.