Fotograf: JD Lasica/Flickr

Här är det svåra beslutet Musk tog när han var pank – som gör att han nu tjänat 20 miljarder på 4 månader

Elon Musk var pank och stod inför ett svårt val – i år har han tjänat 20 miljarder på sitt beslut.

Under de senaste fyra månaderna har Elon Musk ökat sin förmögenhet med cirka 20 miljarder kronor till över 110 miljarder kronor, enligt Bloomberg.

Men det hade kunnat se annorlunda ut idag om det inte var ett svårt beslut superentreprenören tog för sju år sedan, när han var pank – enligt egen utsago.

2010 hade Musk investerat allt sitt tillgängliga kapital i sina bolag, samt tappat en del pengar i en skilsmässa. Då hade det varit förståeligt om han valt att sälja av aktier för att vända sin finansiella situation – men istället valde Musk att låna pengar från sina miljardärsvänner och höll kvar alla sina innehav i de egna bolagen, skriver CNBC.

Tiden har utvisat att han tog ett riktigt beslut; Teslas aktie har gått upp med nära 30 procent i år, efter att ha levererat rekordhöga leveranssiffror för det första kvartalet – och Musk har kunnat öka sitt värde med miljarder på bara några månader.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.