Fotograf: Autogefühl/YouTube

Glöm Teslas hajpade Model 3 – den här nya doldisen kan vara elbilen som alla har väntat på

Kommer Tesla bli omsprungna av en doldis? Här är nya elbilen som säljer som smör trots att ingen ännu vet exakt hur den ser ut.

Tesla kan vara på väg att bli utklassat i elbilens förlovade land.

Superbilen Opel Ampera-e är nämligen på väg att lanseras i Norge denna vecka, skriver Dagens Industri.

Opel Ampera-e säljer redan som smör i solsken, trots att ingen har sett bilen i verkligheten. 4 000 bilar har redan sålts och det rullar på för doldisen, som väntas gå loss på en prislapp kring 400 000 kronor.

Bilen slår alla konkurrenter på elbilsmarknaden när det kommer till räckvidd per laddning. Ampera-e har nämligen en räckvidd på 520 kilometer. Teslas Model 3 – som släpps i sommar – väntas ha en räckvidd på kring 345 kilometer.

Även om Teslas Model 3 med all sannolikhet kommer vara billigare än Ampera-e, tyder responsen på Opels lansering av "räckviddskungen" (som de kallar den) på att de har hittat ett vinnande koncept.

I Norge har elbilar överlag blivit en succé; 110 000 elbilar rullar på vägarna idag – bra mycket mer en Sveriges drygt 10 000 elbilar.

”Vi siktar på mogna marknader, där det finns en acceptans för elbilar”, säger Opels produktchef Andreas Dorn i samband med Norge-lanseringen.

I Sverige lanseras Opel Ampera-e först nästa år. Det återstår att se hur den kommer stå sig i konkurrensen mot Tesla.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.