Fotograf: Joe Burbank

Medan du sov tvärvände Trump i ännu en laddad fråga

Medan vi sover i Sverige gör president Trump ännu en u-sväng på andra sidan Atlanten.

Det är tvära kast i Vita Huset. Först uppgav källor inom Trumps administration att han ville dra sig ur frihandelsavtalet NAFTA. Men nu tycks presidenten ha ändrat sig.

USA, Mexiko och Kanada har enats om att skyndsamt omförhandla frihandelsavtalet Nafta, skriver Vita Huset i ett pressmeddelande som AFP tagit del av.

"President Donald Trump har "gått med på att inte avsluta Nafta i detta skedet och ledarna har gått med på att fortsätta snabbt med förhandlingen", enligt utskicket.

Det är inte första gången Trump helt ändrar uppfattning i en fråga, under de drygt 100 dagar han nu har suttit som president.

I en intervju med Wall Street Journal i mitten på april säger Trump att Nato inte är obsolet, att inte är Kina en valutamanipulatör, att Fed-chefen kan få nytt mandat och Dollarn håller på att bli för stark – vilket är en u-sväng gentemot tidigare hållning i samtliga frågor.

"Trump är tillbaka i logikens värld (= i linje med våra slutsatser). Men en varning är på sin plats för att dessa 180-graderssvängningar lätt kan bli 360 grader, det vill säga vi tas tillbaka till ruta ett" kommenterar SEB:s Robert Bergqvist.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.