Fotograf: Rich Pedroncelli, Tesla Press

Så ska Tesla lösa problemet som alla klagar på – innan året är slut

Musk och Tesla satsar på snabb problemlösning.

Det stora proplemet med elbilar, särskilt för längre resor, är tillgången till laddare. Nu ska det hajpade elbilsbolaget tackla problemet.

Tesla planerar att dubbla antalet laddare vid sina stationer till över 10 000 i år, skriver Wall Street Journal.

Satsningen kommer efter att kunder klagat över långa väntetider och köbildningar vid populära laddställen. 

Tesla har idag 790 så kallade Superchargers världen runt. Dessa inkluderar över 5 000 laddare, men nu väljer alltså elbilstillverkaren att göra en betydande utrullning på området. I bara Kalifornien ska man placera ut över 1 000 nya laddare. I procentuella termer kommer tillgången till laddare i Nordamerika att bli 150 procent högre, uppgav företaget under måndagen.

Tesla tillade att man även kommer att bygga större laddställen vid de mest trafikerade resvägarna. 

”Många platser kommer att byggas längre bort från motorvägen för att tillåta lokala Tesla-förare att kunna göra snabba laddningar vid behov, med målet att göra laddning tillgänglig överallt i stadscentrum”, sade bolaget.

Teslas planerade utbyggnad av laddare sker för övrigt samtidigt som företaget förbereder sig för att lansera sin Model 3 senare i år. Bolagets vd Elon Musk har tidigare sagt att han vill göra Model 3 till en bil för massmarknaden och inte bara nischaktörer. En större tillgång till laddare kan sannerligen betraktas som ett steg i den riktningen.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST